Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 3

Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 3

Haak in zes weken je eigen col met de Crochet Along. Een gratis haakpatroon van de Lace Roundabout Col van Kek en Hip.

Het ‘huiswerk’ van week 2 in tussenstand-kiekjes

Wat geweldig worden ze al he? Onze Lacy Roundabout cols. Of is het meervoud collen?….. wat een raar woord eigenlijk!
Deze week geraak je al aan het midden van je eigen col. Mijn uiteindelijke Lacy Roundabout col meet ongeveer 177 cm rondom, maar als je met een ander garen meehaakt, wat natuurlijk mag en kan, dan zou het kunnen zijn dat jij minder of juist meer omtrek hebt. Daarbij komt natuurlijk ook nog dat een ieder een andere hand van haken heeft. Daar kan ik niets aan veranderen. Je col wordt vast prachtig.
Er zijn weer zoveel mooie tussenstand-kiekjes gedeeld de afgelopen week. Genieten hier in Deventer.

Ik wil jullie graag wederom bedanken voor alle hulp. Hoe jullie als ‘Crochet Alongers’ elkaar ondersteunen vind ik heel fijn. Er werd zelfs ergens aangeboden elkaar via Teams online te ontmoeten om de kleine bubbeltjes uit het patroon samen onder de knie te krijgen. Huppelend blij word ik ervan. En lukte het écht niet? Dan werd er een vervangend steekje gevonden en bleef iedereen optimistisch.

Laten we deze week niet alleen een theetje of een kopje koffie bij het haken nemen, maar ook iets lekkers.
Ikzelf krijg bij breien en haken altijd een beetje een ‘vroeger’-gevoel. Een vriendin van mijn moeder breide vanalles, een ander maakte zonnekind-poppen van vilt en ik breide en haakte complete garderobes voor mijn poppen waar mijn moeder dan aanvulling op maakte met de naaimachine. Die babypop van mij, Kim-Petra had ik haar genoemd, die zag er elke dag uit om door een ringetje te halen en de bikini’s van mijn Barbie poppen zouden menig influencer vandaag de dag niet misstaan.
Bij dát ‘vroeger’-gevoel hoort een ouderwets lekkere snoeperij vind ik.
Arretjes-cake. Heel makkelijk, geen oven voor nodig, en zo lekker.

Arretjescake; Wat heb je nodig? 50 gram cacaopoeder, 200 gram witte basterdsuiker, 2 eieren, 200 gram ongezouten roomboter (ik zei niet dat het gezond was…), 300 gram biscuitjes.

Het recept; Bekleed een bakblik met bakpapier of huishoudfolie. Doe de biscuitjes in een plastic zak of in een schone theedoek en verkruimel ze met een deegroller in stukjes van ongeveer 1,5 of 2 cm. Mix de suiker met de eieren lekker luchtig met de mixer. Voeg voorzichtig roerend met een lepel beetje voor beetje de cacao toe. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengel. Roer het goed door tot het een egaal mengsel is. Meng daarna de biscuitkruimels door het boter-cacao mengel. Schep het mengel in het bakblik, duw het aan en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Nu zet je het blik, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 2 uur in de koelkast. Uiteindelijk serveer je de cake in plakjes bij de thee of koffie. Mmmm! Voeger!

Week 3, Het patroon
Deze week haak je onder andere een berglandschap, worden wat ontspannen steken weer herhaald en haak je een begin aan een brede opengewerkte ‘kanten’ rand in het midden van je col.
Goed lezen én tellen deze week is belangrijk! Veel plezier weer met week 3 van het patroon. Succes! Oh en pas op dat je geen chocolade van de arretjescake aan je col smeert. Dat zou zonde zijn zeg.
En blijf elkaar helpen aub.
En ben je klaar, deel je het dan weer met #kekenhipcolcal en/of #lacyroundaboutcol op je socials? Of per mail via info@kekenhip.nl? Leuk!

Wil je nog iets meer informatie over de col en de CAL? Die vind je hier