Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 4

Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 4

Haak in zes weken je eigen col met de Crochet Along. Een gratis haakpatroon van de Lacy Roundabout Col van Kek en Hip.

Ook afgelopen week was ik weer zo gelukkig met alle positieve reacties op het patroon en de onderlinge hulp.

De psycholoog Barbara Fredickson heeft aangetoond dat geluk en positiviteit een belangrijk doel heeft in de menselijke evolutie.
Positieve emoties zorgen voor de aanvoer van dopamine en serotonine in de hersenen. De hormonen zorgen er niet alleen voor dat we ons beter voelen maar ze brengen ook je leerniveau naar een hoger niveau. Je kunt nieuwe informatie beter organiseren en vasthouden en er ontstaan nieuwe neurale verbindingen zodat je sneller kunt denken en problemen beter kunt oplossen.
Dus de tip voor deze week is wederom “Blijf positief en help elkaar”! Worden we allemaal gelukkiger van. Ik verheug me op deze week.

Naast de gezellige afgelopen week op de social media en in de mail van Kek & Hip met prachtige tussenstand-kiekjes ook even aandacht voor het weer.
Ik heb de col op de fiets, onderweg naar school, gewoon weer om gehad. Het sneeuwde!
Op zondag lag ik in de tuin in de zon en liep ik met blote enkels in mijn sneakers en een paar dagen later daalde de temperatuur zo enorm dat de winterjas met col gewoon weer uit de kast kon.
Ongelooflijk! Maar ik kon wél mijn Lacy Roundabout nog even dragen en bedacht me op de fiets dat hij echt heerlijk draagt. Ben er blij mee.
Laten we dus snel verder gaan met het volgende deel van het patroon (week 4). Je weet nooit wat er nog gebeurt met het weer…

Piepkleine blokjes, een paar ‘oude’ bekenden uit de eerste 3 weken van deze CAL én een nieuwe garenvreter; de ananassteek. Een van mijn persoonlijke lievelingssteken.
Wist je dat….
*Ananas een woord is uit het Tupi, de taal van de Tupi-indianen, en het ‘uitmuntende vrucht’ betekent?
*De ananas bestaat uit een heleboel samengegroeide bessen?
*De kleur van de ananas niets zegt over de rijpheid van de vrucht?
*Als de ananas zoet ruikt en je de blaadjes makkelijk kunt lostrekken de vrucht rijp is?
*De ananas vroeger een symbool voor gastvrijheid was in de gegoede klasse?
*De ananas oorspronkelijk NIET uit Hawaï komt, maar de connectie met het eiland werd gemaakt omdat de vrucht daar voor het eerst werd ingeblikt?

Na de koude herinnering en de warme tropische weetjes nu snel verder met het Lacy Roundabout Col patroon. Veel plezier weer!