De Kekke kleuren kliekjes sjaal – Het gratis patroon van de rand.

De Kekke kleuren kliekjes sjaal – Het gratis patroon van de rand.

Een gratis patroon van een kanten rand langs een vrolijke strepen sjaal. In welke kleuren haak jij jouw Kekke kleuren kliekjes sjaal?

Alle kleuren van de regenboog

De berg overgebleven kleurtjes acryl is inmiddels een kast vol geworden hier in Deventer. En steeds weer als ik ergens een bol in een kleur tegen kom, waarvan ik denk hem nog niet te heb, dan móet ik die hebben. De één spaart postzegels, de ander verzamelt sportschoenen en ik? (en jij hoogstwaarschijnlijk ook, want je leest dit…) ik spaar wolletjes, in alle kleuren van de regenboog.

Soms blijft een afbeelding van een haakproject in je hoofd hangen, blijft het aan je plakken. Steeds weer kom je het tegen. Zo ‘ontmoette’ ik de vrolijke strepen sjaal van tante Setje. Ik haakte hem niet direct maar steeds weer kwamen we elkaar tegen onderweg op het haakpatronen-pad.

En zomaar opeens, ook al had ik nog minimaal 20 andere haakprojecten liggen (herkenbaar?), gleed het patroon van mijn haaknaald. Wat een heerlijke steek, die V-stitch. Al films kijkend, of luisterend naar een podcast, vlogen de stepen van de naald en ontstond mijn eigen vrolijke strepen sjaal. Elke streep haakte ik in een andere kleur. Een feestje! Maar ook ontstond, al hakende, langzaam een idee voor een rand aan de sjaal.

De rand, mijn toevoeging aan het patroon

Ooit, ergens op het wereld wijde web, zag ik een mooie kanten rand langs een deken of een gehaakt kussen. Ik maakte er een foto van en nu, nu ik juist díe rand had bedacht bij de strepen sjaal, nu had ik natuurlijk geen idee meer waar ik de rand toen, jaren geleden, had gezien. Met de foto erbij en wat testen, uitproberen en veel uithalen en opnieuw beginnen is de rand naar tevredenheid geworden.

Nogmaals, de strepensjaal is dus niet door mij bedacht. Ik heb er een toevoeging aan gedaan en de rand uitgewerkt in een gratis patroon. Bij deze dus mijn dank aan Lisette (tante Setje) voor het gezellige patroon.

Ingrediënten van de Kekke kleuren kliekjes sjaal

De Kek & Hip variant van de vrolijke strepen sjaal werd gehaakt met acrylgaren met naaldadvies 4 of 5. Met naald nummer 6 startte ik de sjaal en verderop in het patroon van de rand kom je deze naald nog eens tegen. Ik combineerde garens van verschillende (on)bekende merken. Zo kom je Zeeman en SMC Bravo kleuren naast elkaar tegen en is ook een draadje van de Kruidvat of Scheepjes geen enkel probleem. Gezellig juist zo samen in één project.

Voor de rand koos ik één van de gebruikte garens uit de sjaal. Dat hoeft natuurlijk niet. Kies fijn wat jij het mooist vindt. Voor de rand heb je ca. 270 meter draad nodig.

Duik dus fijn je voorraad garen in en kies voor ‘kermis’ zoals ik nu inmiddels meerdere keren deed, of…………….haak strepen in twee kleuren en de rand in een contrast kleur. Zoveel mensen, zoveel wensen!

Ik wens je heel veel plezier met het haken van je eigen kekke kleuren kliekjes sjaal. Deel je het resultaat op je socials met #kekkekleurenkliekjessjaal ? Leuk!

Fijne dag, groetjes Claudia