Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 2

Kek en Hip CAL – De Lacy Roundabout Col – Week 2

Haak in zes weken je eigen col met de Crochet Along. Een gratis haakpatroon van de Lace Roundabout Col van Kek en Hip.

De eerste week zit erop!
Wat enorm veel gezellige en leuke reacties in onze eerste haakweek. Dank daarvoor van mijn kant.
Toen het bedenken, haken en patroon uitwerken weer begon te kriebelen en in de verte het idee toch weer ontstond het patroon in een crochet along vorm te gaan geven, was daar ook de twijfel. Er zijn al zo veel haakpatronen en samenhaak projecten……gaat ‘men’ dit leuk vinden? Gaan ‘ze’ wel mee doen?
En jawel, ‘ze’ haakten aan! Wat leuk is dit zo samen. Het hoofd hier in Deventer borrelt weer met allerlei nieuwe plannetjes.
Zag je de reacties op Facebook en Instagram? Prachtige open blokjes en pareltjes in allemaal mooie garens en kleuren. Dank ook voor alle tussenstand-kiekjes.
Hoop dat er in de komende weken ook foto’s gedeeld worden en jullie elkaar willen blijven helpen.
In het blogverhaaltje van vorige week gaf ik al aan dat ik dit gebeuren alleen bestier en alle hulp aan elkaar is welkom.
Ook als je misschien een vergissing in het patroon tegenkomt lees ik het graag.
En vergeet niet, ‘sjoemelen’ is lekker onzichtbaar in deze col.

“Crochet Along” (CAL) heeft als letterlijke vertaling “haak mee”. Een project wat je ‘samen’ haakt. Ieder op eigen tempo en locatie maar toch met een sociaal samen-element. Mensen vinden het leuk en fijn iets samen te doen.

Volgens wetenschappers is de ‘samen’-behoefte door evolutie bij ons ingebakken. Vroeger moesten we in groepen leven, omdat we in ons eentje simpelweg niet konden overleven. De individualisering van tegenwoordig past ‘ons’ eigenlijk helemaal niet. Het geeft een prettig en veilig gevoel om samen naar een doel te werken. Dat verklaart het succes van de vele CAL-projecten misschien wel. Er zijn heel veel gezellige samenhaak projecten waarbij je kunt aanhaken. En dus ook The Lacy Roundbout Col-CAL. Laten we daarom snel samen verder gaan met de tweede week van het gratis Kek & Hip haakpatroon. Deze week komen de open blokjes terug maar haak je ook gekruiste stokjes en piepkleine ‘bubbeltjes’. Heel veel plezier!
En ben je weer klaar, deel je het dan met #kekenhipcolcal en/of #lacyroundaboutcol op je socials? Of per mail via info@kekenhip.nl? Leuk!

Wil je nog iets meer informatie over de col-CAL? Klik dan hier