Ik pak de draad weer op. Een nieuw gratis sjaal-haakpatroon

Ik pak de draad weer op. Een nieuw gratis sjaal-haakpatroon

Een nieuw haakpatroon, zomaar voor de geef, voor de leuk. Ik had eerst bedacht dat ik na honderd jaar écht

Een nieuw haakpatroon, zomaar voor de geef, voor de leuk.

Ik had eerst bedacht dat ik na honderd jaar écht niet opeens weer een patroon kon gaan be-bloggen en delen, maar nérgens staat die regel eigenlijk beschreven en dus……..

Een nieuw haakpatroon, zomaar voor de geef, omdat ik het leuk vind.

Ik pak de draad weer op, ….. twaalfhonderd meter draad om precies te zijn.

Het bedenken van patronen en het altijd maar bezig zijn met plannetjes en wensen heeft ons een paar jaar geleden een webwinkel opgeleverd. Wat leuk! Maar ook, wat enorm druk!

Voordat een bolletje wol bij iemand anders thuis verwerkt wordt in een sjaal of dekentje ben je heel wat werk verder. En omdat ik mijn werk als docent en mentor in het praktijkonderwijs in Deventer zo geweldig mooi vind en ik daar niet mee wilde stoppen, maar de combinatie met de winkel en de workshops echt teveel van het goede werd, is de webshop er niet meer.

Maar inmiddels zijn de plannetjes er wel weer.

Als ik alles in een zeefje gooi en uiteindelijk kijk wat er, na goed zeven, achterblijft (zie jij nu ook zo een mooie stevige gekleurde plastic zeef voor je, in de zandbak op de kleuterschool, op een zonnige dag?) dan kom ik tot de conclusie dat ik het bedenken leuk vind, het maken heerlijk, het uitwerken van het patroon iets minder en het delen mijn liefste lievelings is.

Het uitwerken van het patroon neem ik dan maar op de koop toe want anders valt er weinig te delen.

Het patroon

En daarom dus een nieuw patroon om te delen. De Tolvhundra waaiersjaal. Een heerlijk herhalend patroon dat, als je het eenmaal onder de knie hebt, fijn weg haakt zonder dat je er heel hard over na moet denken. Door in de rand uiteindelijk heel veel steken te meerderen ontstaan golven.

Ik gebruikte Saskia acryl garen van de Wibra voor mijn Tolvhundra maar elk ander acrylgaren is natuurlijk te gebruiken. Saskia heeft een te gebruiken naaldadvies van 4-4,5. Ik koos er echter voor te haken met een naaldnummer 8. Dan wordt het haakwerk lekker soepel en zacht en dat is fijn voor een grote sjaal.

Waarom Tolvhundra?

En waarom Tolvhundra? Voor deze golvende waaiersjaal gebruikte ik ruim 1200 meter garen en in de Scandinavische talen vind ik vaak leuke vertalingen die passen bij dat wat ik maak. 1200 in het Zweeds is Tolvhundra dus vandaar.

Na honderd jaar dus weer een bericht van Kek&Hip. Hoop dat je de sjaal leuk vindt en dat je hem ook gezellig gaat haken voor jezelf, of je zus, of de buuf, een vriendin of een lieve collega. En als je het resultaat dan deelt op je social media met  #tolvhundrawaaiersjaal, dan zou ik dat heel leuk vinden. Heel benieuwd naar de kleur die jij gebruiken gaat. In olijfgroen met een oranje randje is ie vast ook leuk, of in zachtroze zonder een randje in een andere kleur, of……of….of…..

Download het patroon

Ik pak de draad weer op. Een nieuw gratis sjaal-haakpatroon
In welke kleur maak jij jouw Tolvhundra?