En zomaar opeens was daar het woord “Wolk”

En zomaar opeens was daar het woord “Wolk”

Wat heb je nu weer bedacht Clau? Wolk? Waarom wolk? Toen onze jongens klein waren en met alle andere kinderen

Wat heb je nu weer bedacht Clau? Wolk? Waarom wolk?

Toen onze jongens klein waren en met alle andere kinderen op het pleintje speelden maakte ik vaak al cadeautjes zelf. De vriendjes en vriendinnetjes van de jongens hebben allemaal een naamslinger van mijn hand en ik heb destijds heel wat slingers op bestelling mogen maken.

Ik vind het zo leuk dat, nu het hele spul allemaal zo rond de 18 jaar is, de slingers nog steeds opgehangen worden bij feestjes. Nu ik er zo weer eens over denk en schrijf geloof ik dat ik er binnenkort weer eens wat ga maken. Leuk! Maar dat terzijde.

Zelfgemaakte cadeaus en “dat kunnen anderen toch ook?”

De slingers bleven, maar ook een muziek-uil en aap en een naamteckel voegde ik toe aan het assortiment. Op bestelling heb ik heel wat diertjes gehaakt. Maar waarom dan gestopt als het zo leuk was om ze te maken en ze best heel goed besteld werden?

Tja, waarom?……Om…..daarom. Zo lopen dingen.

Maar de inspiratie is terug!

Nu een vriendin (onder het mom; “dat kunnen anderen toch ook?”) opperde gewoon eens wat sjaals voor volwassenen te gaan haken, en ze te verkopen via Kek & Hip, ging mijn hoofd weer borrelen. Een eerste kraamcadeau opdracht kwam binnen en er rolde een leeuw-muziekdoosje met bijpassende knuffel uit mijn haaknaald. Een vos is in de maak en een heel ander nieuw naamcadeau ligt op de ontwerptafel.

Ja hoor, ze borrelt weer!

Maar waarom dan ‘Wolk’?

En als je het doet, doe het dan goed. Ik hou heel erg van een compleet plaatje; een mooi kado voor een klein mens maar dan ook mooi verpakt en met een ‘echt’ merkje. Op dat pleintje, achter ons huis, in een jaren-70 bloemkoolwijk, ontstond voor mij de naam tante Claudie en die ‘titel’ bleef. Claudie werd cloudy in mijn hoofd. Cloudy als in ‘bewolkt’ en dus was daar ‘Wolk’.

Wat een mooi woord is dat eigenlijk; wolk. Het is zacht en uniek en ik vind wolkjes erg mooi. Dan wel met nadruk op het verkleinende ‘jes’ trouwens. Bij iets te veel wolken voel ik een soort van paniek waar anderen zich vaak over verbazen. Wolken betekenen vaak dat de zon verstopt wordt en laat ik nu juist erg goede vrienden zijn met de zon. Maar zo een mooi, zacht, wattenwolkje met links en rechts zo soms een ‘broertje’ of ‘zusje’ in de blauwe hemel, dat vind ik wel wonderlijk mooi.

En dáár was dus het woord, het merkje is er inmiddels ook en dus laat ik hier nu graag de eerste opdracht van Wolk zien. Een muziek-leeuw met een bijpassende knuffel. En ja, het muziekdoosje heeft een wakker en een slapend snoetje!

Wat gaat ‘Wolk’ doen?

Ik opende een Wolk facebook en insta account. @Made_by_wolk om precies te zijn want natuurlijk was alleen ‘wolk’ al bezet.

Op deze accounts ga ik delen wat ik maak en verkoop onder het Wolk-merkje.

-Gehaakte knuffels en muziekdoosjes

-Naamslingers. (Hierover snel meer. Mijn gedachten liggen al in mijn boxen met gekleurde stofjes)

-Een uniek naamkado dat ik nu “as-I-write” aan het uitwerken ben. De twee eerste proefexemplaren worden al getest door twee kleine ‘influencertjes’ Mazeo en Liv.

-……..En wat ik nog meer verzinnen ga. Misschien een sjaal-mutsen serie voor kleine mensen in het volgend najaar? Heb jij nog een idee of plannetje? Laat het me weten.

Dus mocht je het leuk vinden @Made_by_wolk te gaan volgen op social media, dan vind ik dat natuurlijk erg gezellig.

Misschien zoek je juist op dit moment een uniek kadootje voor een klein mens. Laat het me weten. Misschien kan ik het voor je maken. Je kunt me altijd bereiken via social media of per mail op madebywolk@ziggo.nl

Ook zal ik natuurlijk af en toe op Kek&Hip laten zien en vertellen over nieuwe Wolk-m(h)aaksels voor kleine mensen.

Misschien is een leuke Wolk-weggeef een keer een leuk plan voor Kek. Wat denk je?

En zomaar opeens was daar dus het woord “Wolk” en ik ben er heel blij mee.

Oh, en die sjaals (en misschien wel mutsen) voor volwassenen die mijn vriendin voorstelde?…. Houd Kek&Hip in de gaten 😉

Fijne dag en wie weet tot bij Wolk.