Een kekke chocolade proeverij

Een kekke chocolade proeverij

Dit is chocolade die je koestert. Waarvan je heel voorzichtig een stukje afbreekt...

Op dinsdagmiddag kreeg ik toch zó een bijzonder cadeautje per post…… zo bijzonder dat dit blog eigenlijk een half uur erna al geschreven was. Het is heerlijk om te schrijven over iets waar je enthousiast over bent. En hierover ben ik echt enthousiast.

Chocotasting.com stuurde een tasting box dark naar Kek en Hip. Maar, chocolade in een doosje, is dat kek en hip? Déze chocolade wel!

Je kunt een abonnement bij chocotasting.com afsluiten en dan ontvang je elke maand een boxje met drie chocorepen. Steeds weer andere soorten. Hele sjieke choco, in deftige verpakkingen. Repen die prijzen hebben gewonnen. Je kunt kiezen uit, een dark, een milk of een mix tasting box. Ik ontving een dark tasting variant met Zaabär chocolade uit Brussel. Een echt cadeautje dus zo een ‘choconnement’

combi1

Als je het boxje open maakt zit je direct in de cadeautjes-sfeer. Een beeldplaat van de chocolade is in de klep van de doos geplakt en de drie verschillende reepjes zagen er zo deftig verpakt uit. Mooie doosjes en wikkels eromheen met reliefjes erin gedrukt. En ook zat er nog een persoonlijk briefje bij waarin iets wordt uitgelegd over de inhoud, maker en smaken van dit verrassingspakket. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel heel lang geleden kostbaarder was dan goud? En dát zat in één van mijn repen. Moet heel eerlijk zeggen dat de combi pure chocolade en kaneel niet direct heel uitnodigend klonk, maar uiteindelijk vond ik dat juist het lekkerst. Maar de andere twee (kokos –rijst en merigue) waren zeker ook heel fijn.

combi

Dit is chocolade die je koestert. Waarvan je heel voorzichtig een stukje afbreekt en dan mag je er niet op kauwen, het moet smelten in je mond. Net als bij Sjakie van de chocoladefabriek, die heel zuinig is met zijn verjaardagsreepje. De letters van het woord chocotasting deden me ook denken aan Sjakie en Willy Wonka. Het is het totaalplaatje wat maakt dat je je even heel bijzonder en deftig voelt.

50th_anniversary-charlie-and-the-chocolate-factory-quentin-blake-collectors-edition-art-print

Ik bedacht me, al proevende, dat zo een ‘choconnement’ ook echt wel een heel leuk cadeau is voor iemand die je lief vindt. Elke maand een bijzonder lief en lekker cadeautje op de mat. Dat is pas kek en hip!