Fooddock in Deventer

Fooddock in Deventer

Hip eten in een voormalige graansilo

Als je in de krant staat, dan is dat een blog waard!

krant

Dit blog was afgelopen zaterdag al half geschreven in mijn hoofd, toen mijn vriendin en ik voor de lunch in het, net geopende, Fooddock in Deventer waren. We waren er zo enthousiast over! Toen ik aan Gerrald Hekman, één van de bedenkers van dit gezellige plan, vroeg of ik het dock be-bloggen mocht kreeg ik zelfs een uitnodiging voor een rondleiding. Het plan van ‘direct in de middag een blog online’ werd omgezet tot ‘een blog plaatsen nádat ik een rondleiding zou hebben gehad’….. Maar ja, nu zijn we “beroemd” want we staan per slot van rekening in de krant. En dus be-blog ik mijn enthousiasme voor het dock toch nu al. Als ik dan binnenkort een keer écht heb mogen rondkijken in de voormalige graansilo, dan doe ik fijn nog een verslagje.

fooddock_combi

Voor nu kan ik niet anders zeggen als dat het echt heel erg leuk is. Een aanvulling voor Deventer. Ik vind het zo stoer als mensen een plan hebben, het gaan uitvoeren en dat het dan ‘lukt’. Die silo was zo een loos , lompig en een beetje zielig “ding” in het Deventer stadsbeeld vond ik altijd. En dat je dan bedenkt om er een kek restaurant-concept-iets van te maken, en dat lukt dan. Alleen dát is al een bezoekje waard.Ik weet wel dat het idee niet helemaal nieuw is. Dat het heus al wel bestaat in Amsterdam of Rotterdam. Maar niet in Deventer en nu dus wel en dat is leuk.

Het idee is, voor wat ik er nu al van weet, dat de piepkleine restaurantjes een plekje kunnen huren, maar het hoeft niet voor de hele week vast. Het kan wél, maar het hoeft níet. Het kan dus zijn dat je op zaterdag een beef salad bij Indy Truck (ze hebben ook zo’n leuk busje voor events in het land) eet en dat dan op woensdag weer een ander, lekker kokkerellend iemand, zijn of haar keukentje op die plek heeft geopend. Een heel goed plan want dan kun je dus ook je eigen “culinaire plannen” eens proberen zonder dat je direct een heel restaurant hoeft in te richten. Uiteraard borrelde mijn bolletje alweer en ging ik gezellig soepjes en salades maken, of thee en taartjes op zondagmiddag verkopen. In een rood met witte stippen schort en met een grote rode bloem in het haar…… ik dwaal af……

Terug naar Indy Truck! Díe beef salad, díe rijst! Zo machtig fijn! Bruisende mensen, trots en stralend in hun keuken. Net als Meneer Temaki. Vol trots werd de sushi vers gerold voor ons. En het resultaat zag er net zo uit als op het plaatje. Dat is pas knap.

suchi1

Het was heel erg druk, dit eerste weekend. Alle lange tafels waren bezet. Maar wij hadden het geluk dat we een plekje hadden in één van de hippe hoeken met houten banken met grote kussens van oude dekens en andere grove stoffen en schapenvelletjes. Met een kopje thee (vijgen met nog iets anders-groene thee) konden we vanuit ons hoekje alles mooi overzien.  Is wel heel bijzonder in zo een oude silo, met nog van die ‘trechters’ aan t plafond waar t graan vroeger doorheen kwam en dat je dan op een schapenvelletje vijgen thee drinkt en flammkuchen met zalm en rucola eet. Bijna jammer dat we allebei niet van koffie houden anders hadden we zeker gekozen voor koffie met een hartje.

koffie

En toen was daar dus mijnheer Stentor-krant en werden we wereld-beroemd in eigen stad. Ik verheug me enorm op de rondleiding binnenkort, maar voor nu zeg ik dus “ Het Fooddock in Deventer, een echte aanrader!”

Kijk even hier voor nog meer Fooddock  in Deventer