Krea-doe 2015

Krea-doe 2015

Uiteraard was ik er weer bij dit jaar. Stoffen, garens, draadjes en veel kleuren én mensen kijken, mijn recept voor de Krea-doe.

Uiteraard was ik er weer bij dit jaar. Stoffen, garens, draadjes en veel kleuren én mensen kijken, mijn recept voor de Krea-doe.

Ik vind het zo machtig fijn om op een bankje te zitten en naar mensen te kijken met thee en taart. Gewoon rondkijken.

Met de gewonnen kaartjes van dit jaar ging ik dus gisterochtend op pad samen met Tertia (terraysleven). Blijft bijzonder dat ik een vriendinnetje uit groep 7 weer heb getroffen via facebook en dat we nu samen, 30 jaar later, in de trein op weg gingen naar Utrecht.

Geen twijfel of er misschien ook andere mensen op dit idee waren gekomen…..

Ik denk niet dat ik het ooit zo druk heb meegemaakt in Utrecht op de beurs. Met armen en benen hing het fröbelende (voornamelijk)vrouw-volk uit de stands.

Moet echt toch kritisch opmerken dat het eigenlijk té druk was. Maar toch gingen “we” met zijn allen weer op pad. Ik las dat ongeveer de helft van wat per jaar uitgegeven wordt aan materialen voor creatieve hobby’s, op de krea-doe wordt gespendeerd. Dat was aan de drukte te zien. Misschien is dat aan de andere kant dan juist ook wel de ‘kracht’ van het hele gebeuren. Het “we-gevoel” met allemaal mensen die dat daar ook allemaal zo mooi vinden. Zouden we er juist hebberiger van worden? Als we zien dat anderen tassen vol spullen kopen. Ik hoop het voor de standhouders. Ik hoop op dikke omzetten voor ze. Het is namelijk echt vermoeiend vijf dagen op zo een beurs, dat weet ik zeker.

Tertia en ik hebben het in elk geval machtig fijn gehad in de “we-familie”! Prachtig om weer even allemaal fijne kleurtjes en stofjes te zien en te voelen (even tussen twee haakjes….ik zou er echt niet tegen kunnen als iedereen aan mijn werkstukken zat te frummelen, zo zonde zeg!) en het broodje brie met pecan-nootjes met een verse jus d’orange was ook heerlijk.

Stiekem toch nog weer wat ideetjes opgedaan en ik weet zeker dat de southbay nu toch ook echt in een rechte sjaal gemaakt zal moeten worden. Kan ik niets aan doen……. móet gebeuren. Dus wie weet over een poosje ook daarvan dan nog maar eens een uitgewerkt patroon hier op Kek & Hip.

Tertia en ik bij draad en praat

 

De draad en praat kikker

 

Een regenboog aan vilt.

 

Zo veel ideeën

 

Kraaltjes, kraaltjes, kraaltjes

 

Nog meer kleur

 

Bij By-Claire