Kiki Kikker in kekke bikini – een gratis patroon

Kiki Kikker in kekke bikini - een gratis patroon 1

Tweed wol, ik ben er gek op.
Ik had ooit eens een soort van oker-geel tweed geruit jasje met van die stukken op de ellebogen. Waar het gebleven is? Geen idee, maar vind het nog steeds zonde dat het jasje weg is.
Ook bij wol kies ik het vaak; Tweed.
Het is een beetje sjiek, maar ook ruw en stoer tegelijk. Het past ook eigenlijk altijd in elke tijd, die sfeer. Door de vlekjes of pluisjes, in een andere kleur, op de draad leeft de draad een beetje op.
Met de Kreafbriek gaf ik nog eens een serie workshops waarbij we vaasjes omhaakten met tweed wol. En niet voor niets koos ik ook voor een tweed wol om de col van de CAL (Lacy Roundabout) te haken.

Toch maar eens even op zoek gegaan naar info over de wol en de geweven stoffen. Ik las dat Tweed zijn naam dankt aan de streek waar het voor het eerst werd geproduceerd, namelijk langs de rivier de Tweed in Schotland.
Om de wol zacht en soepel te maken werd het vroeger door een groep vrouwen ritmisch over een tafel geschoven en geschuurd. Zo ontstonden waulking songs.
Kijk je ook naar ‘Outlander’ op Netflix? Ik moest direct denken aan Claire die meehelpt met het schuren van stof.

Outlander Cast
Waulking song om de wol zacht en soepel te maken

Maar goed, Tweed dus.
Van DurableYarn kreeg ik twee heel fijne, nieuwe bolletjes opgestuurd. Een nieuw sokkengaren. Durable Soqs Tweed; prachtig.

Je kunt kiezen voor 12 mooie kleuren. Op een bolletje van 50 gram is 210 meter opgerold en het naaldadvies is 2,5-3,0 mm.
En wat ik bedacht om als eerste te willen m(h)aken van het soqs-garen?
De kleuren die ik kreeg toegestuurd deden me denken aan ….. een kikker. Een Kiki kikker in bikini!
Om kleine Kiki (19 cm als ze gestrekt op een lelieblad in de zon ligt) te haken koos ik ervoor het gratis haakpatroon van Victoria Makarevich (Amigurumi space) te vertalen en links en rechts wat aan te passen.
Onderaan dit blog vind je de vertaling, zodat je een eigen Kiki kunt haken.
Het Soqs garen werkt erg prettig en voelt fijn zacht aan. Kan me voorstellen dat een paar sokken hiervan heel fijn zit. Het tweed effect op het groene sokkengaren wordt bereikt met bruine pluisjes en het roze met verschillende kleurtjes. Heel leuk.
Kiki is een tenger kikkermeisje en het patroon is wat priegelig soms, maar kijk haar nu toch zitten stralen in haar roze bikini. De bolletjes zijn nog lang niet op dus een tweede kikkertje staat al op de naald hier in Deventer.
Voelt iemand om je heen zich niet zo fijn, dan is dit natuurlijk wel een heel leuke ‘opkikker’ om te geven.

Ik hoop dat je het leuk vindt ook een kikker te haken.
Deel je haar op je socials met #kikikikkerinkekkebikini?

Ik ga vanmiddag toch nog maar weer eens kijken voor een vakantie in Schotland…….en een nieuw Tweed jasje.

Groetjes Claudia

Klik hier om het patroon te openen