Kaartjes en taartjes

Kaartjes en taartjes

Ik hou van kaartjes én van taartjes. Met het WereldWijdeWeb allebei voor handen!

Kaartjes en taartjes!

FullSizeRender1

Ik heb weer een kaart, ik heb weer een kaart!

Uit Neurenberg Duitsland deze keer. Ik vind het zo leuk om kaartjes te krijgen.
Een echte kaart, met een pen geschreven met een echte postzegel (een hele mooie zelfs).

Alles regelen we via internet. En dat is heel erg makkelijk. Dat vind ik ook! Ik zie alleen maar voordelen. Je leert de wereld kennen, vanaf de bank met de laptop op schoot!
“Zomaar” kun je praten met mensen met dezelfde interesses in Australië en Noorwegen.
Als de schapen geschoren worden in Nieuw Zeeland ben ik erbij en tegelijkertijd volg ik een vierling in Amerika.
Zonder al teveel moeite vind ik heerlijke recepten zodat je ook zelf die witte chocolade cheesecake met bosbessensaus, die je toen in dat ene restaurant met je vriendin at, kunt maken.
En dan heb ik het nog niet eens over het winkelen online. Een hele nieuwe  wereld is ontstaan in de laatste jaren. Ik wérk zelfs in die wereld.

Zo makkelijk allemaal.

Zelfs postkaarten kun je online aanmaken. Maar toch….
…toch vind ik stiekem een handgeschreven kaartje eigenlijk ook wel heel erg leuk.
Speciaal voor jou uitgekozen, dat geeft een bijzonder gevoel.
En wat ik echt heel erg leuk vind is postcrossing. Lees mee en doe mee zou ik zeggen!
Kaarten versturen naar, en ontvangen vanuit de hele wereld. Ik kan het echt aanraden om “mee te doen”.
Maak een account aan. Ontvang een adres en stuur een kaart. Wordt deze ontvangen en aangemeld dan wordt jouw adres vrijgegeven en gaat er ergens ter wereld, een kaart op de post, speciaal voor jou. Echt als een kind zo blij als ik thuis kom en ik heb post vanuit Finland, Duitsland of China.
In je account kun je ook aangeven wat je interesses zijn en zo weet je ook wat leuk is om naar de andere mede-postcrossers te sturen.

Ik heb erop staan dat ik graag recepten ontvang. En vandaag kreeg ik echt een hele leuke. Op de voorkant een recept maar op de achterkant een piepklein pakketje geplakt met een klein briefje met een recept. Binnenkort ga ik dus ‘biergartensstangerl’ eten op advies van Regine uit Neurenberg. Wel eerst even opzoeken wat laugenstangen zijn trouwens.

IMG_1379 copy

 

FullSizeRender

Is heel leuk om te doen trouwens, met zorg een kaart uitzoeken voor een dame die van taarten houdt, een meisje dat riverdance geweldig vindt of een mijnheer die graag meer wil weten over de geschiedenis van de stad waarin je woont (Nog educatief verantwoord ook dat kaarten sturen. Ik heb nooit geweten dat ik in een van de vijf oudste steden van Nederland woonde bijvoorbeeld)

Maar blij met mijn post dus snel de kaart geregistreerd zodat iemand weer een kaart naar Regine kan sturen en direct weer even twee adressen aangevraagd en ik hoop dat Sarah in Tacoma Amerika en Natascha in Feldhorst Duitsland, net zo blij zijn met hun kaart als ik altijd ben met mijn post.

oh en die taart?
Dit is m!Schermafbeelding 2015-08-28 om 20.37.46

http://allrecipes.nl/recept/329/cheesecake-met-bosbessen-en-witte-chocolade.aspx

en ik halveer de cheesecake vulling dan want anders is t veel te machtig en ook nog eens heel prijzig! 800 gram roomkaas…. jakkes wat veel.

Maar succes verzekerd als je een diner verzorgt en zo van het wereld wijde web!

 

Schrijf- en proefze!