Een mandarijnen kaarsje

Een mandarijnen kaarsje

Een mandarijn als kaarsje, een gezond kaarsje, en het werkt écht!

Soms zie je recepten of knutsels op het Wereld Wijde Web , en dan maak je ze zelf en lijken ze in de verste verte niet op het origineel. Heel eerlijk gezegd had ik dit mandarijnen kaarsje ook een plekje op het lijstje van “lukt niet-lijkt niet” bedacht te geven. Maar, ……. het werkt écht. Simpeler als simpel en zo gezellig. Het verhaal erbij was dat je huis heerlijk naar mandarijntjes zou ruiken maar dat stukje van dit ‘experiment’ hebben wij dan niet mogen ervaren. Behalve als je op 5 cm afstand van kaars (pas op je neus!) bent ruik je het fruitje een klein beetje, maar voor ons mocht dat de pret niet drukken. Als een kind zo blij toen de olijfolie écht ging branden, nét als op internet. Bij deze dus een kleine tip van Kek en Hip; een mandarijnen kaarsje.

1- Je hebt nodig: 1 mandarijn, of een heleboel dat mag ook natuurlijk. Zo van die grote, grove zo lossig in het schilletje, een mesje en olijfolie.

2- Snijd de mandarijn in het midden rondom in.

3- Haal héél voorzichtig het schilletje eraf en zorg ervoor dat het “sprietje” waar de partjes aan vast zitten in het kontje of het dekseltje van de mandarijn vast blijft zitten. Dit wordt het lontje.

4- Kijk, in het rechter dekseltje bleef het sprietje zitten.

5- Knip nu het lontje een stukje af.

6- Giet olijfolie in het mandarijnbakje. Zorg er voor dat je voldoende olie over het lontje giet (7)

8- Het aansteken lukt misschien niet direct, maar het lukt uiteindelijk echt!

 

Naamloos